SIANLIHAKASTIKE

1 kg siankylkeä

Karkeaa merisuolaa

8 kpl maustepippuria

2 kpl laakerinlehtiä

100 g pilkottua sipulia 3mm kuutioina

1 dl vehnäjauhoja 

 

-         Suolaa kylki kevyesti. Anna suolautua yli yön. 

-         Leikkaa liha viipaleiksi, ja paahda ne pannulla ruskean rapeiksi.

-         Ota liha pannulta. Siivilöi lihasta irronnut rasva erilliseen astiaan.

-         Siivilöi pannun huuhdeliemi lihojen päälle. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät. Lisää sekaan mausteet.

-         Tee roux: Pane lihoista irronnut rasva (noin 1 dl) ja jauhot paistinpannuun ja paista tummaksi (varovasti punertavan ruskeaksi).

-         Siirrä pannu sivuun ja pysäytä jauhojen ruskistuminen lisäämällä sipulit roux’n joukkoon.

-         Hauduta lihoja noin 1,5 tuntia

-         Suurusta roux’lla.

-         Hauduta vielä noin tunti