SIANLIHAKASTIKE
1 kg siankylkeä
Karkeaa merisuolaa
8 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehtiä
100 g pilkottua sipulia 3mm kuutioina
1 dl vehnäjauhoja
- Suolaa kylki kevyesti. Anna suolautua yli yön.
- Leikkaa liha viipaleiksi, ja paahda ne pannulla ruskean rapeiksi.
- Ota liha pannulta. Siivilöi lihasta irronnut rasva erilliseen astiaan.
- Siivilöi pannun huuhdeliemi lihojen päälle. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät. Lisää sekaan mausteet.
- Tee roux: Pane lihoista irronnut rasva (noin 1 dl) ja jauhot paistinpannuun ja paista tummaksi (varovasti punertavan ruskeaksi).
- Siirrä pannu sivuun ja pysäytä jauhojen ruskistuminen lisäämällä sipulit roux’n joukkoon.
- Hauduta lihoja noin 1,5 tuntia
- Suurusta roux’lla.
- Hauduta vielä noin tunti
Kommentit