Aidot tseburekit

 

Tseburekit ovat kaukaasialaisia piirakoita ja älyttömän hyviä, kokeile!

 

Taikina:

-     4 lasillista jauhoja (lasin tilavuus 250 ml)

-         1,3 lasillista vettä (noin 320 ml)

-         1 ruokalusikallinen votkaa (voi jättää laittamattakin)

-         1 kananmuna

-         2 ruokalusikallista kasvisöljyä (mikä tahansa öljy tai rasva käy)

-         0,5 teelusikallista suolaa

 

  1. Kuumenna vesi suolan ja  öljyn kanssa (öljy antaa valmiille tseburekille sen luonteenomaisuuden huokoisuuden).
  2. Lisää siihen viivyttelemättä puoli lasillista jauhoja, hajoita jauhopallerot sekoittamalla, ja anna jäähtyä (jauhojen keittäminen antaa taikinalle pehmeyttä ja leivottavuutta)
  3. Lisää muna ja votka, sekoita. Alusta taikina lisäämällä vähitellen loput jauhot. Taikina ei saa tarttua käsiin, jos tarttuu, lisää vähän jauhoja. Anna taikinan seistä vähintään tunnin ( voi seistä jopa 10 tuntia). Seisonnan aikana vaivataan taikinaa yhden kerran.

 

Täyte:

 

-         700 g lihaa (tietysti lammasta..mutta voi olla mitä tahansa lihaa tai lihaseosta, toivottavaa on kuitenkin, että sikaa tai lammasta olisi vähintään 1/3)

-         350 g sipulia

-         0,5 lasillista vettä

-         suolaa, pippuria, mausteita maun mukaan

 

  1. Liha jauhetaan lihamyllyssä, myös sipulit ja mausteet työnnetään myllyn läpi.
  2. Lisätään 0,5 – 1.0 lasillista vettä tai lasillinen kefiiriä, sekoitetaan kaikki hyvin.

 

 

Paistamme tseburekit:

 

  1. Leikataan taikina noin pingispallon kokoisiksi paloiksi ja kaulitaan noin 1 mm paksuksi levyksi. Laitetaan täytettä (hieman enemmän kuin taikinaa) toiselle puolelle levyä ja käännetään toinen puoli päälle ja puristetaan tiukasti reunasta kiinni. Sisään ei saa jäädä ilmaa, muuten paistaessa tseburek pullistuu voimakkaasti.
  2. Laita kattilaan 2-3 cm öljyä ja lämmitä se kiehuvaksi, paista tseburekit kummaltakin puolelta kullankeltaiseksi. Paistamisen jälkeen tseburek on kooltaan noin puolen kämmenen kokoinen.

 

Toinen resepti tseburek –taikinalle:

 

-         4,5 lasillista jauhoja (lasin tilavuus 250 ml)

-         1 pullo olutta

-         0,5 teelusikallista suolaa

 

Lisätään olueen jauhot ja suolat vähitellen, vaivataan löysähkö taikina (voi tarttua vähän käsiin), annetaan seisoa tunti ja sen aikana vaivataan taikinaa kerran.